top of page
  • Writer's pictureJunnut

Analyysejä ja ajatustenvaihtoa workshopissa Vaasassa


Viime viikolla pääsimme kollektiivin jäsenten Anna Widlundin ja Johan Korhosen kutsumina Vaasaan tapaamaan toisiamme workshopin merkeissä.


Workshopin sisältö suunniteltiin kollektiivin jäsenten toiveiden perusteella, ja aiheina oli tällä kertaa analyysiosaamisen syventämistä sekä väitöskirjatutkijoiden että kokeneempien tutkijoiden osalta, esitysten visualisointia sekä keskustelua muun muassa tulevista konferensseista ja Twitterin käytöstä tiedeviestinnässä. Lisäksi suunnittelimme tulevia yhteisiä artikkeleja ja väitöskirjatutkijat saivat ohjausta omiin projekteihinsa.

Vaasassa pääsimme nauttimaan erityisen hienoista työskentely- ja virkistäytymispuitteista merimaiseman äärellä niin Åbo Akademin tiloissa kuin paikallisen Hejm-ravintolan kabinetissakin.

Johan Korhonen piti tiistai-iltapäivänä erinomaisen työpajan kvantitatiivisesta analyysistä ja erityisesti mittausinvarianssianalyyseistä Mplus-ohjelmistolla. Mittausinvarianssilla tarkoitetaan mitattavan ilmiön vertailukelpoisuutta joko eri ryhmien välillä tai eri mittauspisteiden välillä. Me junnut pääsimme konkreettisesti tekemään analyysejä harjoitusdatalla sekä omilla datoillamme, ja saimme paljon eväitä tuleviin analyyseihin. Yhteinen keskustelu analyyseistä opetti erityisesti sen, että aina on hyödyllistä kuulla, miten joku toinen on tottunut saman asian tekemään tai opettamaan – monitahoisesta ja myös monimutkaisesta mallintamisesta puhuttaessa yhtä ainoaa oikeaa toimintatapaa ja yksiselitteisiä vastauksia ei välttämättä aina ole. Analyysiteemaa syvennettiin vielä seuraavana päivänä perehtymällä erityisesti latenttiin transitioanalyysiin, jolla voidaan tutkia esimerkiksi motivaatiprofiilien pysyvyyttä ja muutosta.


Keskiviikkona Anna Widlund myös esitteli tutusta Powerpoint-ohjelmistosta löytyviä uusia, mielenkiintoisia animointitoimintoja sekä muita vinkkejä ohjelman entistä parempaan hyödyntämiseen selkeiden ja visuaalisesti toimivien esitysten luomisessa. Opimme samalla, että myös meille hieman vähemmän tutuilta some-alustoilta, kuten Tiktokista, voi löytyä monenlaisia hyödyllisiä vinkkejä tutkimuksesta viestimiseen. ☺


Vaasassa pääsimme nauttimaan erityisen hienoista työskentely- ja virkistäytymispuitteista merimaiseman äärellä niin Åbo Akademin tiloissa kuin paikallisen Hejm-ravintolan kabinetissakin. Ravintola 1h+k puolestaan tarjoili meille upean neljän ruokalajin illallisen. Kehutut suklaapraliinit jäivät kuitenkin vielä maistettavaksi seuraavalla Vaasan vierailulla!


Olipa jälleen mukavaa tavata kollegoita kasvotusten.
Olipa jälleen mukavaa tavata kollegoita kasvotusten ja päästä vaihtamaan kuulumisia ja ajatuksia sekä samassa vaiheessa olevien väitöskirjatutkijoiden että omien ohjaajien ja muiden kokeneempien tutkijoiden kanssa.Paikan päällä workshopiin osallistuivat Heta, Make, Kukka, Henriikka, Anna K., Fiia, Anna R., Anna W. sekä Johan. Lisäksi etäyhteyksien päässä mukana olivat Jaana, Hans, Riikka H. sekä Åbo Akademin uusi väitöskirjatutkija Linda.

104 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page